Mitä kehosi kertoo sinun ainutlaatuisesta naiseudestasi?

Mitä kehosi kertoo sinun ainutlaatuisesta naiseudestasi?

” Tämä kuva on otettu vuonna 2003 Miina Savolaisen voimauttavan valokuvauksen kurssilla. Tämä kuva oli ensimmäinen kuva, jota pystyin katsomaan moneen vuoteen kokematta itseäni rumaksi. Tästä alkoi polku oman kehosuhteeni eheytymiseen – polku uuden, vapautuneen ja nautinnollisen kehosuhteen syntymiseen” –  Meera

Aloitan tämän kirjoitukseni pienellä tarinalla – oman elämäni tarinalla. En koskaan kokenut olevani kaunis. Monein vuosien ajan kärsin voimakkaasta kehovihasta, mutta tuon tuomitsemisen alla oli jotain paljon syvempää. Minä en hyväksynyt itseäni, naiseuttani -enkä sitä, kuka syvimmilläni todella olen. En olisi ikinä ennen voinut uskoa näkeväni kauneutta kuvissa, joissa kehoni näkyy kaikkine omalaatuisine kulmineen (eli juuri niine piirteineen, jotka tuovat eloa ja säpinää kehooni). Elin vuosikausia inhoten kehoani, sisäänpäin kääntyneitä hartioita, mielestäni liian värittömiä hiuksia – ah, lista oli loputon! Ajatelkaa, vuosiin en pitänyt yhdestäkään valokuvastani, kunnes eräänä päivänä jotain tapahtui. Olin ottanut haasteeni vastaan ja lähdin Miina Savolaisen johdolla voimauttavan valokuvan matkalle – ja noissa aivan ensimmäisissä kurssitoverini ottamissa kuvissa näin jotain taianomaista. Yhtä ainoaa kuvaa pystyin katsomaan niin että näin sen kauniina. Se oli ensimmäinen kerta vuosiin, kun pystyin näkemään itseni kauneuden silmin. Tiesin siis, että minussa elää myös kauneutta, jota en ole vain pystynyt näkemään.

Pikku hiljaa aloin nähdä kehoni uusin silmin. Jollain tavalla havahduin siihen, kuinka minun on ollut vaikeaa hyväksyä oman kehoni ainutlaatuista muotoa – oman itseni ainutlaatuisuutta! En ollut kyennyt näkemään itseäni ainutlaatuisena (vaikka sitähän me kaikki olemme!), enkä ollut osannut arvostaa sitä, kuinka merkittävää on, että olen juuri minä, juuri minun kehossani. Universumi ei tee virheitä – sanotaan, ja siinä (nyt vihdoinkin!) voin todella olla samaa mieltä. Kaikki kehossamme on viesti jostain. Lihaskivut voivat kertoa meille tunnetaakasta, pelosta tai jännityksestä, tai siitä, että keho ei saa sitä hellyyttä tai huolenpitoa jota se kaipaa. Omat uniikit piirteet- nekin kertovat salaisuuksia Sinun Naiseudestasi (tai mieheydestäsi) – siitä kuka olet. Ne kertovat siitä minkälaista sinun sielusi energia on ja miten se haluaa ilmentyä. Voimakkaat tai herkät piirteet, tummat tai vaaleat hiukset – ne kaikki pitävät sisällään oman tarinansa.

Jokainen piirteesi on kaunis. Vaan kauneus on jotain paljon laajempaa, mikä kuunaan mahtuu mainostoimistojen – ja valitettavasti useimman ihmisen mieleen ja sydämeen.  Jokainen ryppysi kertoo koetuista iloista, suruista, nautinnoista, vihasta…. eletystä elämästä. Ja eletyllä elämälläsi ON merkitystä. Jokainen kehosi piirre on avain sinuun, sinun sielusi maisemaan, sinun ainutlaatuiseen tarinaasi – ja se ilmentää kaikkea sitä mitä olet. Millainen sielu, ainutlaatuinen jumalatar tai jumala sinun kehossasi asuu? Kehosi on sielusi temppeli. Keho on sinun omannäköisen energiasi koti. Ja jos sitä kotia ei hyväksy, ei VOI hyväksyä sitä sielua, joka sitä kotia asuttaa. Ja toisinpäin. Ja jos omaa, ainutlaatuista kehoa ei voi hyväksyä, voi vain pysähtyä kysymään miksi. Voi olla vaikeaa hyväksyä sitä kipua, jota keho kantaa lihaskipuina. Voi olla vaikeaa hyväksyä niitä kipeitä kokemuksia tai rajoitteita, jotka elämänvarrella ovat olleet haasteita – vaikka ne olisivat olleet  tärkeitä ja  opettavaisimpia asioita elämässä. Mutta kuinka yksikään keho joka on jumalaisen energian fyysinen ilmentymä voisi olla muuta kuin  kaunis??

Minulla kesti vuosia hyväksyä olevani nainen,  jolla oli omanlainen kauneutensa, villi, vapaa, tunteva, herkkä ja vahva ja kaerta kaikkiaan autenttinen. Se ei ehkä ole kauneutta, joka kuuluu ns. perinteisiin kauneusihanteisiin, mutta se on ehdottomasti kauneutta – sieluni kauneutta fyysisessä kehossa. Kun aloin näkemään sen arvon, pystyi myös kehoni vapautumaan ja pystyin vihdoin olemaan oma itseni. Se ei tapahtuntu kerta heitolla. Mutta se tapahtui. Anna sinäkin itsellesi aikaa. Aikaa nähdä oma kehosi todellisen, aidon rakkauden silmin. Anna itsesi nähdä kuinka sielusi värit leikkivät kehossasi ja rakasta niitä, kaiken kirjavia värejä sinun ainutlaatuisessa kehossasi. Sinun kehosi on ainutlaatuinen. Sinun sielusi on ainutlaatuinen. Sinun naiseutesi on ainutlaatuinen, joten muista se, elämäsi kaikkina päivinä.

2018-08-20T22:48:08+02:00 20 elokuu, 2018|

2 kommenttia

  1. Emilia 3.4.2019 at 22:54 - Reply

    Aivan upea teksti – kosketti ❤

    • meera 23.4.2019 at 10:17 - Reply

      Kiitos Emilia! <3 <3

Kirjoita kommentti