Matka nautinnon lähteelle – 3 helppoa vinkkiä intohimon tulen herättämiseen

Matka nautinnon lähteelle – 3 helppoa vinkkiä intohimon tulen herättämiseen

Intohimo. Tuo maaginen sana, johon kohdistuu elämää suurempia tunteita. Koska intohimon villi virta vie vahvasti, intohimo mielletään usein siihen suureen palavaan roihuun, joka sytyttää lämmön Muumipeikko tarinoiden mörköönkin. Intohimo on kuitenkin varsin luonnollinen ja monille ihmisille tuttu tunne. Intohimo on lempeää nautintoa arkisista asioista. Se on pysähtymistä katsomaan ja koskettamaan rakastettua. Se voi olla suurta nautintoa omasta työprojektista tai iloa jälleennäkemisestä!

Olen työskennellyt lukuisten ihmisten kanssa, jotka ovat kadottaneet yhteyden sisällään asuvaan intohimoon – tai saattaneet kuvitella vuosia, ettei heillä ole kykyä tuntea nautintoa. Tuo tunne on usein kummunnut niistä ajatuksista, mitä intohimoon liitetään ja miten intohimo nähdään yhteiskunnassa. Monilla mielikuva intohimosta tuo nimittäin mieleen vain palavan kiihkon – muiden, pehmeämpien nautinnon tunteiden jäädessä tämän polttavan roihun varjoon.

Olen itse elänyt läpi vaiheita, joloin ainoa asia, joista kykenin nauttimaan oli lasi kuohuviiniä, tai pulahdus järveen kesäyönä. Tiedän siis miltä tuntuu, kun kokee, ettei elämässä ole mitään nautittavaa. Oma intohimoni lähtikin syttymään vähitellen, kun olin päästänyt irti raskaasta parisuhteesta ja annoin jälleen tilaa omalle itselleni. Pysähdyin kuuntelemaan, mistä todella nauttisin? Aluksi en kyennyt nauttimaan kuin korkeintaan siitä kuuluisasta kuohuviinilasista. Pian oma luovuuteni alkoi kuitenkin virtaamaan. Olin yllättynyt, millainen luovuus minussa alkokaan kukoistamaan, kun olin jälleen vapauttanut itseni kulkemaan niiden asioiden äärelle, mitä sisälläni kaipasin! Aloin kiinnostua musiikin tekemisestä ja löysin jälleen rakkauteni tanssiin! Intohimo sisälläni alkoi syttyä vähitellen ja lopulta valaisi koko elämäni. Tiskasin nauttien. Tanssin laittaessani ruokaa. Opin nauttimaan ihanista aistillisista kohtaamisista… lista on loputon! Nautinnon taika on siinä, että vapautuessaan, se todellakin valaisee kaikki elämäsi osa-alueet!

Matka oman nautinnon lähteelle on matka, jolle voi lähteä kuka tahansa. Ja tuo matka on todella kulkemisen arvoinen! Oman sisäisen nautinnon herättäminen ja herkistyminen tuntemaan nautintoa ja intohimoa auttavat sinua paitsi nauttimaan omasta itsestäsi, seksuaalisuudestasi ja elämästäsi, myös herkistävät sinua kokemaan intohimoa ja nautintoa kumppanisi kanssa. Kaipasitpa elämääsi seksuaalista intohimoa, nautintoa luomisesta tai kykyä nauttia arjen pienistä hetkistä – voit lähteä tutustumaan Sinun tapaasi tuntea nautintoa ja intohimoa. Antaudu omalle taianomaiselle nautinnon matkallesi, sillä sisälläsi piilevät vastaukset siihen, mitkä saavat sinut syttymään!

Seuraavaksi haluan jakaa sinulle 3 helppoa vinkkiä siihen, kuinka voit löytää sisimmästäsi kumpuavan intohimon lähteen helposti – omaa itseäsi kuunnellen:

1. Pienikin nautinnon lähde avaa portit intohimon roihulle

Ensimmäinen tärkeä portti oman elämäsi nautinnollisuuden lisäämiseen kulkee niiden asioiden kautta, joista sinä nautit. Mikäli sinun on ollut vaikeaa tuntea nautintoa ja intohimoa, tiedä tämä. Intohimon tuli ruokkii itse itseään. Jos löydät edes yhden pienen asian mistä nautit (tai edes pidät!), tuossa yhdessä asiassa on avain sinun koko intohimosi herättämiseen – ja elämäsi nautinnon lisäämiseen. Pysähdy siis hetkeksi sen äärelle, mistä sinä todella nautit? Voit vaikka kirjoittaa näitä asioita ylös ja ennen kaikkea – anna itsellesi lupa tehdä niitä asioita, jotka todella saavat sinut tuntemaan mielihyvää. Saatat huomata, kuinka hiljalleen tuo nautinnon maaginen voima alkaa lisääntymään omassa elämässäsi ja alkaa leviämään laajemmalle kuin olisit voinut kuvitellakaan!  

2. Pysähdy nautinnon hetkiin

Toinen tapa syventää nautinnon kokemusta, on todella rauhoittua nautinnon hetkien äärelle. Kun todella pysähdyt olemaan läsnä ja antaudut tuolle pienellekin hetkelle, intohimoiselle kohtaamiselle, nautinnolliselle aamuhetkelle kahvipöydässä tai rakkaudelliselle kohtaamiselle – tuo kokemus kulkee syvälle sydämeesi, mieleesi ja kehoosi.

Kun annat itsesi todella antautua nautinnon kokemukselle edes pieneksi hetkeksi, päästät sen koskettamaan itseäsi syvältä. Näin intohimon voima sinussa alkaa voimistua ja tunnet selvemmin sen voiman! Kun annat itsellesi luvan tuntea täydesti nuo elämäsi nautinnolliset hetket, voit pian huomata, kuinka syvästi ja herkästi pystyt kokemaan intohimon ja nautinnon hetket! Intohimo ja nautinto voivat elää vain rauhan tilassa (kun olemme kiireisiä, tuskin huomaamme koko asiaa! ) Pysähtymällä nautinnon hetkien äärelle annamme itsellemme luvan astua syvälle nautinnon kokemukseen.

3. Ravitse sisäistä intohimoasi päivittäin

Usein tämä kaikkein tärkein lääke oman sisäisen intohimon ruokkimiseen pääsee unohtumaan – vaikka tämä on suurin avain nautintosi sytyttämiseen. Aivan kuin tulta pitää ruokkia puilla, jottei se pääse sammumaan, myös intohimon liekkiä pitää ravita tasaisesti niillä asioilla, jotka sytyttävät sinut elämään. Kyky tuntea nautintoa ja intohimoa hiipuvat ja unohtuvat, ellet anna niille huomiota. Tuo kipinä ei katoa, mutta sinun saattaa olla vaikeaa tunnistaa sitä. Anna siis itsellesi joka päivä hetki aikaa tehdä jotain sellaista mistä todella nautit! Olipa kysymyksessä kävely luonnossa, lempeät tai intohimoiset hetket kumppanisi kanssa, villit tanssihetket – ruoki kykyäsi nauttia elämäsi jokaisena päivänä! Näin tuo nautinnon maaginen voima lähtee elämään elämässäsi vapauttaen sinua hiljalleen nauttimaan yhä syvemmin intohimosi taianomaisesta voimasta!

2018-10-21T12:47:00+02:00 21 lokakuu, 2018|

Kirjoita kommentti